Friday 21 January 2011

Social Media en kansen voor het onderwijs

Social Media
zoals eerder verschenen op SURFnet/Kennisnet


Social Media: wat is het precies en wat kan het onderwijs ermee?Social Media zijn online platformen waar gebruikers, met geen of weinig tussenkomst van een professionele redactie, zelf de inhoud verzorgen.
Social media platforms onderscheiden zich doordat:
• Mensen zich met anderen verbinden, zodat zij verhalen en ervaringen kunnen delen;
• Mensen zich in groepen organiseren en online interacteren alsof men in de fysieke wereld is.

→ Faciliterende social media zijn bijvoorbeeld Hyves en LinkedIn rondom mensen en Flickr en YouTube rondom resp. foto’s en video’s.
Doel van het projectIn deze technology scouting (TS) inventariseert het Surfnet/Kennisnet innovatieprogramma de mogelijkheden van Social Media en/of Netwerken.  De TS levert een rapport op waarin het ontstaan, de trends, de definitie en de kracht van social media worden verkend en een voorzichtige inschatting wordt gemaakt hoe deze technologie in het onderwijs te gebruiken.

Eindrapportage
Social media: wat is nu eigenlijk social media? Hoe is het ontstaan? Wat doet men allemaal online? Welke ervaringen zijn er? En welke social media zijn er allemaal?
Een verkenning van de succesverhalen, randvoorwaarden en mogelijkheden van social media en  suggesties om social media in het onderwijs te gebruiken.
Het TS eindrapport 'Social Media en de kansen voor het onderwijs' verscheen in april 2010.



No comments:

Post a Comment

LinkWithin