Thursday 29 August 2013

Update: The perfect LinkedIn profile

Door de jaren heen ontwikkeld LinkedIn zich. Vandaar een update van een perfect LinkedIn profiel.

Bron: Hi-Re Blog

Een LinkedIn profiel is interessant voor recruiters, nieuwe werkgevers of nieuwe klanten. Een goed LinkedIn profiel is daarom belangrijk. Zeker als  je op zoek bent  naar een nieuwe baan. Belangrijk is het dan ook dat je LinkedIn profiel up-to-date is, maar ook dat je LinkedIn profiel aantrekkelijk genoeg is voor een recruiter (of klant) om je te benaderen en contact met je op te nemen.
Uiteindelijk draait het allemaal om je LinkedIn profiel. Het maakt niet uit hoeveel activiteit je vertoont op je profiel of hoeveel connecties je hebt, als je profiel niet geoptimaliseerd is. Als je niet beschikt over een geoptimaliseerd LinkedIn profiel dan kun je kansen mislopen.

Een aantal tips voor het perfectioneren van je LinkedIn profiel

  • Zorg dat je LinkedIn profiel voorzien is van een foto
    Je LinkedIn profiel moet voorzien zijn van een foto (zonder kan echt niet meer), maar zorg dan wel voor een professionele foto. LinkedIn is een netwerk voor professionals, dus zorg voor een professionele uitstraling. Het is de eerste indruk die mensen, die je niet kennen, krijgen dus laat het leuke vakantiekiekje of een foto waarop je een lekker biertje vasthoudt maar achterwege. Je wordt beoordeeld op je foto dus zorg dan ook maar voor een goede!
  • Vermeld je contactgegevens in je samenvatting
    Mensen (potentiƫle werkgevers of klanten) die zich niet binnen je netwerk bevinden, kunnen je contactgegevens niet zien op je profiel. Zorg er voor dat je contactgegevens in je samenvatting (Summary) terug te vinden zijn, zodat mensen ook weten hoe ze contact met je op kunnen nemen.
  • Word lid van groepen en volg bedrijven Het wemelt van de groepen op LinkedIn. Groepen waarin je informatie kunt vinden, kunt discussiĆ«ren over allerlei onderwerpen en nieuwe contacten kunt opdoen. Als je deelneemt aan groepen of bedrijven volgt, blijf je op de hoogte van allerlei ontwikkelingen en relevante informatie.
Natuurlijk zijn er nog meer handige tips om je LinkedIn profiel te optimaliseren. In de onderstaande infographic vind je er nog een aantal.

Infographic Hoe je een perfect LinkedIn profiel maakt

Perfect LinkedIn profiel in een infographic

No comments:

Post a Comment

LinkWithin