Monday 15 November 2010



A World of Tweets is een grafisch sterk overzicht van de real time Twitteractiviteiten. De wereldkaart toont hoeveel Tweets op dit moment worden verwerkt en ook welke landen welk aandeel in de productie van de korte teksten hebben.  
 
De World of Tweets toont in verschillende grafische modes hoe druk het is op Twitter per te onderscheiden land. In de optie Heat map toont de kaart in kleur waar het op de kaart het drukst is. Kleurt een land rood dan is daar op dit moment veel Twitteractiviteie. De scores zijn per 1 november 2010 bijgehouden en laat onder andere zien dat Nederland voor zo een 5% verantwoordelijk is voor de internationale productie van tweets. Nederland zit hiermee net achter Braziliƫ. Een percentage dat overigens hoger ligt dan eerder werd aangenomen. De VS is vandaag -11 november 2010- het land dat voor 42% voor de productie van Tweets zorgt. Indonesiƫ is een goede tweede met zo een 23%. Aangezien de kaart een real time overzicht geeft verandert de score voortdurend. Ook kent de kaart een 3D-weergave en kunnen de landen als labels worden getoond.

De kaart is een productie van Frogdesign. Frogdesign is een van de grotere internetbureau’s ter wereld en werkt onder andere voor Microsoft.


Interview Frogdesign op The Next Web 2010
Dani Schouten had namens AtMost.TV een interview met hoofd ontwerp van het bureau:




No comments:

Post a Comment

LinkWithin